Kinai szam

2011.08.12. 05:58

 Mar az elso napokban pedzegette Lou, hogy szertne, ha kinai dalokat is jatszanank, de azt hittuk viccel. NA hat nem! Felajanlotta, hogy hoz segitseget. Van a helyi tv-nel ismerose aki anyagot biztosit nekunk. Jottek is a "tv-s emberrel" leultek a szamitogep ele es mutogattak (minden rendszert mellozve) mindenfele kinai notat. - Ok ok ,de akkor kell "midi" file es szoveg kotta stb. neztek rank butan -Mi az midi? - mi az kotta? Kinaban nincs midi, van mp3 az lenni jo az van karaokie.. Eltelt majd egy ora, mig sikerult megertetni veluk, hogy Anni szintetizaror-ja csak midi fileval dolgozik es fonetikus szoveg nelkul aligha megyunk barmire is. - Jolvan, jolvan akkor sincs midi kinaban. - Mondta az igen tehetseges tv-s ember. Ekkor ragtam be egy kisse " finoman" megkertem oket engedjenek a szamitogephez. Mondanom sem kell kb. 1 perc laza keresgeles utan tobb tucat kinai midiket tartalmazo weblapot talaltam. Meg par perc mulva kezunkben volt a pinyin szoveg (latin betuvel irt kinai szoveg) es a hozza tartozo midi es mp3 file plusz az online video klipp. A tv-s ember meg zavartan hajlongott egy kicsit, majd gyorsan kozolte, hogy neki most surgos dolga van ugyhogy tavozik. :D.

 Anni ejt nappalla teve magolta a dalt, raharult az a nemes feladat, hogy elenekelje. :) DDD . Nekunk Mihallyal konnyebb dolgunk volt, hiszen a meglevo anyag alapjan konnyeden leirtuk a harmoniakat. Az alapot meg ugyis a billentyu is hozza.

Ketto nap mulva eloszor proba keppen eljatszottuk a dalt, meg csak a szemelyzet volt a sorozoben.  Korenk gyultek es mosolyogva hallgattak a vegen meg oriasi tappsal es egy egy szal rozsaval jutalmaztak minket.  Este elesben is eljatszottuk, hatalmas volt a siker.  Jo volt latni, milyen megtisztelonek tartjak tolunk ezt a gesztust.

Azota mar a hetedik kinai dalt tanuljuk. DDDDD.  

A bejegyzés trackback címe:

https://ferdeszemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr53147517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pinyon 2011.08.14. 11:28:45

Felmérést tartanak, hogy ki szerint mennyi idő alatt lehet megtanulni kínaiul?
Megkérdezik a tanyán élő Józsi bácsit:
- Hát, ha minden időm rá fordítom talán 4-5 év...
Aztán egy egyetemen tanító professzort:
- Véleményem szerint én 1-2 év alatt meg tudnám tanulni!
Majd a főiskolás diákot:
- Szerinted mennyi idő alatt lehet megtanulni kínaiul?
- Miért? Holnap ZH-t írunk?
süti beállítások módosítása